Українцям скасують плату за оформлення закордонного паспорта. Яким саме категоріям

3114 0
Також не потрібно буде платити за деякі нотаріальні послуги.
Фото: RadioTrek

Фото: RadioTrek

При оформленні закордонних паспортів та наданні нотаріальних послуг окремі категорії громадян України матимуть пільги.

Як повідомляє МЗС України, відповідну ініціативу нині підтримав Кабінет Міністрів.

Зокрема, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи у рамках категорій 1 і 2, особи з інвалідністю І і ІІ груп та діти з інвалідністю зможуть оформити закордонні паспорти безкоштовно. Також не потрібно буде платити за деякі нотаріальні послуги.

Читайте також: Уряд розширює програму житлових субсидій. Хто зможе отримати

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, схвалений на засіданні Уряду проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання пільг окремим категоріям громадян України, що звертаються за вчиненням консульських дій» ближчим часом буде внесено на розгляд Верховної Ради України.

Нагадаємо, Національний банк України дозволив з 1 грудня використовувати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку «Дія» при здійснення касових операцій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!