Політична реклама

Дієтологи радять вживати мед замість цукру

1871 0
Осінь саме час для того, щоб запастися на зиму медом та забезпечити собі смачну і здорову альтернативу звичайному цукру.

І є як мінімум три причини, щоб замінити цукор на мед, пише Вкурсе.

На перший погляд, цукор — кращий варіант: у столовій ложці цукру міститься 46 калорій, а в столовій ложці натурального меду — цілих 64 калорії. Але мед набагато солодший від цукру, тому його використовують в меншій кількості, ніж цукор. У результаті, денна сума калорій виходить набагато меншою.

Високий глікемічний індекс продуктів, які знаходяться в постійному вживанні, загрожує виникненням цукрового діабету, проблемам з вагою та серцево — судинною системою. Чим нижчий цей індекс, тим повільніше організм поглинає цукор, відповідно, така їжа здоровіша. Глікемічний індекс цукру — 70 одиниць, меду — в середньому 49 одиниць.

У цукрові практично немає корисних поживних речовин. Його називають «порожніми калоріями». Мед натомість має багатий вітамінно -мінеральний склад. І якщо вживати його правильно, то він здатний надати організму всі необхідні для життя та здоров'я речовини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!