Для боротьби з корупцією у будівництві створять е-кабінет забудовника

1382 0
Окрім того, для «зведення до нуля необґрунтованих відмов» планують утілити відкритий і прозорий розгляд дозволів.
ФОТО: PROJETO-A.COM

ФОТО: PROJETO-A.COM

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ запустить електронний кабінет забудовника, що має забезпечити прозорий розгляд дозвільних документів. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Читайте також: В Україні затвердили низку нових будівельних норм

Запустити е-кабінет планують найближчим часом. Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе розповів, що найбільші корупційні ризики існують при видачі дозволів Державною архітектурно-будівельною інспекцією (ДАБІ).

«Тому найперше що потрібно – впровадження ефективного електронного кабінету забудовника. Це дасть можливість швидко та зручно отримувати дозвільні документи у будівництві», – каже він.

Окрім того, для «зведення до нуля необґрунтованих відмов» планують утілити відкритий і прозорий розгляд дозволів.

«Скажімо, замовник подає документи, отримує відмову і не розуміє чому, у чому проблема, над чим потрібно працювати. Тому необхідно втілити принципи прозорості для комісії, яка діє при ДАБІ», – додає заступник міністра.

За його словами, це можна забезпечити за допомогою онлайн-трансляції засідань, відеозаписів у відкритому доступі на сайті.

Читайте також: В Україні скасували дозволи на реконструкцію електромереж напругою до 10 кв

Окрім того, зазначив він, замовник може бути присутнім на цій комісії. І, якщо є якісь зауваження, то він може апелювати до них


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!