Для будівництва євроколії зі Скнилова до Мостиськ можуть залучити кредит від Польщі

2573 0
У Мінінфраструктури вважають, що польська сторона також має бути зацікавлена в проєкті.
Фото: prykordonnya.info

Фото: prykordonnya.info

Міністр інфраструктури Владислав Криклій говорить, що одним із варіантів фінансування будівництва євроколії від Скнилова до Мостисьок може стати залучення польського кредиту. Про це Владислав Криклій сказав в інтерв’ю ЦТС.

Читайте також: Між Скниловом і залізничним вокзалом Львова планують запустити експрес-поїзд

«Проєкт євроколії реальний. Потенційно, можемо навіть говорити про те, щоб це був якийсь доступний кредитний ресурс із польської сторони, адже вони у ньому теж зацікавлені. Можна буде зробити вантажні перевезення – одразу «перекидати» на євроколію і їхати хоч в Іспанію», – говорить Владислав Криклій.

Нагадаємо, голова правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов повідомив про плани будівництва від Скнилова до кордону з Польщею в Мостиськах 69,8 км суміщеної колії 1520/1435 мм та 3,1 км колії 1435 мм. У межах цього проєкту мають реконструювати 8 станцій та збудувати інфраструктуру на вокзалі Скнилова.

Додамо, що торік в Україні анонсували будівництво євроколії від Брюховичів до кордону, яка  з’єднає Львів, Київ та Одесу Впродовж 2019 року мали розробити техніко-економічне обґрунтування. Крім цього, євроколією Львів планують з’єднати з Любліном та Варшавою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!