Для львівських лікарень придбають ангіограф і 34 ШВЛ

1021 0
Ангіограф придбають у лізинг, його вартість понад 27 мільйонів гривень.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Сьогодні, 4 листопада, під час сесійного засідання Львівської міської ради депутати погодили закупівлю ангіографа та апаратів штучної вентиляції легень для міської лікарні №8 та Лікарні швидкої медичної допомоги.

Депутати погодили закупівлю ангіографа для КНП «8-а міська клінічна лікарня м. Львова». Апарат придбають у лізинг, його вартість понад 27 мільйонів гривень, термін лізингу – три роки. Це багатофункціональне рентгенівське медичне обладнання нового покоління має з’явитись у лікарні уже до кінця цього року.  

Читайте також: Кисневі концентратори вдома. Кому їх видаватимуть і куди звертатись

Окрім того, депутати погодили виділення 3 мільйонів гривень на закупівлю апаратів ШВЛ для 8-ї лікарні.

«Ця лікарня нині також приймає хворих із коронавірусом, там є 22 ліжка і лише 12 ШВЛ апаратів. Місто скерує 3 млн грн в якості першого внеску і закупить для лікарні 10 таких апаратів», – каже голова медичної депутатської комісії Валерій Веремчук.

Ще 24 апарати ШВЛ придбають для Лікарні швидкої допомоги. 

Читайте також: На межі життя і смерті. Що відбувається і хто платить за лікування у лікарні швидкої допомоги

Додамо, що зараз триває етап запуску кисневої станції у 8-мій міській лікарні Львова. Станція вироблятиме 845 літрів кисню в хвилину, тому заклад буде менш залежним від поставок кисню із заводу, який сьогодні працює на всі західні області України. Раніше така киснева станція вже запрацювала в Лікарні швидкої медичної допомоги.

Нагадаємо, 4 листопада під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили стратегію розвитку медицини на території Львівської міської територіальної громади до 2024 року.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!