Політична реклама

Для Львова закупили 35 одиниць снігоприбиральної техніки

1417 0
Комунальні підприємства Львова мають 120 одиниць техніки, яку використовуватимуть для боротьби зі снігом.

Районні адміністрації тим часом готують на зиму піскосуміш, однак є проблеми із проплатами казначейства, інформує прес-служба Львівської міськради. 

Комунальні підприємства мають 120 одиниць техніки для прибирання міста в зимовий період. Також цього року закупили 35 нових одиниць техніки та 2 одиниці обладнання. Поки до ШРП передали лише 7 одиниць, ще на 11 одиниць подали платіжні доручення в казначейство. Відтак, місто прибиратимуть нові екскаватори-навантажувачі, міні-навантажувачі, трактори та багатофункціональний комунальний автомобіль.

Водночас, районні адміністрації заготовляють піско-соляну суміш для посипання міських доріг. За словами керівників, у кожному районі є в середньому 900 тонн піскосуміші. Однак, за минулий зимовий сезон було використано в середньому 3,5 тис тонн.

Як розповів Олександр Удовенко, голова Шевченківської районної адміністрації, вони отримали понад 900 тонн суміші, однак платіжні доручення за неї на суму 254 тис грн. казначейство не виконує. У Залізничному районі близько 1 тис тонн є на залишках із попередніх закупівель, цієї ж осені тендеру поки не проводили через блокування коштів.

У Личаківському районі наполовину розрахувались за 1 тис кубометрів піскосуміші, яку вже купили. Така ж ситуація і в Галицькому районі – за тисячу кубометрів суміші ще не проплатили більше 230 тис грн. Водночас, більше 900 тонн суміші заготовлено у Франківському районі, тут з постачальниками уклали договір про взаємозалік податків і боргів перед ними не мають.

Для Сихівського району на піскосуміш передбачено 475 тис грн. Однак, за словами Ірини Маруняк, ці кошти в казначействі пообіцяли перерахувати лише завтра. Відтак, оскільки тендер вже відбувся, після перерахунку коштів суміш привезуть у комунальні підприємства. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!