Для невакцинованих від Covid-19 українців можуть ввести обмеження

2954 0
В Україні можуть вимагати вакцинуватися тих, чия робота передбачає контакт з великою кількістю людей.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

Україна згодом буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. Про це повідомив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

«МОЗ вже анонсувало, що у випадку погіршення епідситуації працювати будуть школи, де вакциновано не менше 80% вчителів (станом на зараз лише половина педагогів від загальної кількості). На мою думку, аналогічні обмеження логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням. Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж вчитель», – йдеться в його повідомленні на Фейсбуку.

Читайте також: Чим найчастіше хворіли мешканці Львівщини, які померли з Covid-19

За словами Радуцького, справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники.

«На позаминулому тижні ми отримали понад 2 млн вакцин, на минулому тижні понад 2,5 млн. Вакцинація відкрита для всіх охочих. Підприємствам пропонуємо подавати заявку, замовляти мобільну бригаду і вакцинувати співробітників просто на робочому місці», – додає він.

Нагадаємо, що у випадку посиленого карантину школи працюватимуть за умови вакцинації проти Covid-19 вчителів, які працюють у закладі. Так, діятимуть лише ті школи, де будуть вакциновані щонайменше 80% учителів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!