«Для нього покласти мільйон людей – не проблема». Психолог про те, чи знає путін реальну картину війни

2540 0
Оскільки населення росії живе в авторитарному режимі, то втрати замовчують, їх нібито немає.
Фото: thumbor.my.ua

Фото: thumbor.my.ua

Соціальний психолог Олег Покальчук вважає, що президент рф владімір путін знає реальну картину війни, але річ не в знанні, а в інтерпретації – тобто як це сприймається. Про це він повідомляє Tvoemisto.tv «У Бога закінчилося терпіння. Психолог про «затяжну» війну та те, як вона змінить українців».

«Ми кажемо, що у них понад 20 тисяч втрат особового складу. Це нібито й багато, але ми міряємо своїми мірками – це для нас багато. А там 140 мільйонів людей. Враховуючи кровожерність цього режиму, для нього мільйон людей покласти не є проблемою. Розумієте, чутливість тих чи тих збитків для росії полягає не у кількості втрат, а в тому, наскільки ці втрати сприймаються як втрати», – каже він.

Читайте також: «Путін – божевільний, а Росія лежить у паралічі», – експрофесорка МДУ Олена Волкова

Оскільки населення росії живе в авторитарному режимі, то ці втрати замовчують, їх нібито немає, а якщо хтось і загинув, то він – герой, гроші дають, продовжує він, – банальна історія.

«Путін знає і про втрати, і про реальну картину цієї війни, але ставлення до цього в нього інакше: ну, загинуло 20 тисяч, це ж питання великої росії, для такої справи не шкода. Путіна варто сприймати як східних деспотів. Він намагається бути абсолютистським монархом, для нього смерть підданих нічого не важить, їхнє життя не є цінністю. А ми беремо свою українську лінійку і починаємо міряти нею путіна. Так не можна», – пояснює психолог.

Покальчук каже, що слід подивитися на історію східних країн, на східних деспотів, особливо Каддафі, Хусейна – скільки вони років були при владі, чому Захід тривалий час толерував ці режими. Усе це, на його думку, дуже подібні історії. Цих диктаторів об’єднує абсолютна зневага до свого народу. 

Читайте також: Слава Україні! Історія прикордонника, який підірвав себе заради побратимів

Нагадаємо, що в матеріалі Tvoemisto.tv соціальний психолог Олег Покальчук роз’яснює, як жити у війні та чому варто прийняти факт, що вже ніколи не буде так, як до 24 лютого. Війна нас змінила, та чи станемо ми достатньо жорсткими і принциповими, аби жити в Україні без корупції, надмірного лібералізму і толерантності до ворога, – читайте за посиланням.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!