В Україні розробили спеціальну платформу для популяризації української на Сході та Півдні

938 0
На платформі можна проходити челенджі, мовомаратони, гуртки та секції.
Фото: НУШ

Фото: НУШ

IT-компанія SoftServe розробила платформу для вивчення та популяризації української мови на Сході та Півді України, в якому можна опановувати професійну лексику, повідомляє ЛМР. 

Читайте також: У Львові з'явиться інноваційний науковий парк за понад 32 млн гривень

Зокрема, сайт пропонує різні гуртки та секції, де викладають лише українською. Йдеться про танцювальні студії, музичні школи, спортивні секції тощо. 

Наразі сайт налічує понад 400 закладів у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Дніпрі, але цей список буде поповнюватися. 

Буде розширюватися також функціонал платформи. Зараз партнери працюють над створенням блоку новин, покращенням налаштувань та функціоналу для челенджів та маратонів. 

Співзасновниця ГО «Навчай українською» Наталка Федечко каже, що у 2020 році виключно українською мовою викладали лише 16% позашкільних гуртків та секцій у Києві та 8% у Харкові. 

Крім того, оскільки є люди, які хочуть викладати українською, то вони створили ГО «Навчай українською».

Довідка

SoftServe – найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!