Для посадки у потяг можна показувати електронний паспорт в додатку «Дія»

3413 0
Скріншот використовувати не можна.
ілюстративне фото: Главком

ілюстративне фото: Главком

Користувачі додатку «Дія» можуть пред’являти електронні ID-картку або закордонний біометричний паспорт при посадці у поїзд. Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

«Паспорт у застосунку буде доступним офлайн, але під час звірки даних важливою буде дата останнього оновлення документа. Цифровий документ не вважається чинним у разі відсутності фото або технічних проблем. У такому разі, пасажиру необхідно буде пред’явити звичайний документ, що посвідчує особу», – кажуть в Укрзалізниці.

Також для посвідчення особи не можна використовувати скріншот паспорта з «Дії».

Читайте також: Ви порушили самоізоляцію або Що не так із додатком Дій вдома

Під час посадки у поїзд пасажир повинен мати квиток і документ, що посвідчує особу. Це може бути паспорт громадянина України, закордонний паспорт, дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон та інші, передбачені правилами документи.

Водночас у Державній прикордонній службі України застерігають, що електронний біометричний паспорт не дає права для виїзду за кордон.

«Жоден із пунктівПостанови про додаток «Дія» не передбачає можливості пред’явлення е-паспорта для виїзду за кордон власне під час перетину державного кордону і проходження процедур оформлення зокрема», – ідеться в повідомленні ДПСУ.

Читайте також: Укрзалізниця відкрила продаж квитків на Західну Україну

Пред’явлення електронних документів у мобільному додатку «Дія» можливе лише всередині країни у випадках, визначених відповідною постановою Кабінету міністрів, кажуть у прикордонній службі.

Додамо, оскільки Львівщина не відповідає критеріям послаблення карантину, то залізничне сполучення між Львовом та іншими містами наразі не відновлюють.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!