У Львові біля спорткомплексу ЛНУ імені Франка облаштовують нові спортивні майданчики

1623 0
Вартість робіт становить 9,5 млн грн, їх планують завершити ще цього року.
Пресслужба ЛОДА

Пресслужба ЛОДА

У Львові проводять реконструкцію спортивних майданчиків Франкового вишу, що на вулиці Черемшини 29-31. На полях для баскетболу, волейболу, футболу облаштують штучне покриття. Також облаштують міні-поле, два тенісні корти та два майданчики з тренажерами. Про це інформує департамент економічної політики Львівської ОДА.

Читайте також: Простір на площі Святого Теодора у Львові став найкращим серед дитячих майданчиків в Україні

«На облаштування спортивних майданчиків вже спрямували 7,3 млн грн (з них 5,9 млн. грн – кошти  державного фонду регіонального розвитку), за які підрядна організація завершила облаштування футбольного поля, підготувала основи під баскетбольний майданчик та тенісні корти, влаштувала дренажні системи, змонтувала освітлення, кріплення для огорожі майданчиків, облаштувала благоустрій території», – йдеться у повідомленні.

Тут зможуть повноцінно займатись спортом понад 3000 студентів.

Вцілому проект передбачає влаштування полів для баскетболу та волейболу, футбольного міні-поля/гандболу, двох полів для тенісу, двох майданчиків для тренажерів з відповідним обладнанням, облаштування благоустрою навколо них.

Вартість робіт становить 9,5 млн грн. Їх планують завершити ще цього року.

Читайте також: Екологічні дитмайданчики Львова. Локації і плани

Зазначимо, що спорткомплекс ЛНУ ім. І. Франка зі стадіоном і палацом спорту був споруджений у 1970-х рр. за проєктом архітектора Б. Кузнєцова на місці давнього фільварку «Цетнерівка». Комплекс ввели в експлуатацію у 1980 році.

Першим етапом будівництва було спорудження стадіону в урочищі Цетнерівка на Погулянці. З 1957 по 1959 р. на місці занедбаних піщаних пагорбів і смітника студенти університету за участі викладачів кафедри фізичного виховання заклали (без витрат державних коштів) свій власний стадіон, у межах якого облаштували футбольне поле, легкоатлетичні доріжки і сектори, комплексний майданчик для спортивних ігор площею 6,2 га.

Другий етап будівництва розпочався у травні 1977 р. Тоді за проектом архітектора Б. Кузнєцова на прилеглій до стадіону території побудовано навчально-спортивний комплекс університету. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!