До 100 авто і без черг для пішоходів. Якою є ситуація у пунктах пропуску на Львівщині

3776 0
У ПП «Грушів» очікує в черзі 40 машин, а в ПП «Шегині» – 100.
фото ілюстративне: прес-служба  ГУ ДФС у Львівській області

фото ілюстративне: прес-служба ГУ ДФС у Львівській області

Станом на 12:00 сьогодні, 20 липня, у двох пунктах пропуску на Львівщині спостерігають черги з легкових автомобілів. Йдеться про ПП «Грушів», де перебуває 40 машин, та ПП «Шегині» з сотнею машин на виїзд з України. Водночас пішоходів там нема, а на «Шегині» також залишається в черзі 5 автобусів. На інших пунктах пропуску («Рава-Руська», «Угринів», «Смільниця») черг наразі не спостерігають. Про це свідчать дані Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Ще вранці на цих пунктах черга була у 40-60 машин. Як пояснила у коментарі Tvoemisto.tv речниця Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська, враховуючи те, що ПП «Краківець – Корчова» тимчасово не пропускає легкових авто, черги у «Грушеві» та «Шегині» не є суттєвими. Напередодні, на вихідних, було 120 машин, і тоді то був максимум.

Читайте також: На пункті пропуску «Краковець-Корчова» облаштували тимчасовий термінал для оформлення автівок

«Це великі пункти пропуску, тут потік був завжди. На вихідні більше людей їде, це традиційно, особливо враховуючи літній сезон. Багато виїжджають у справах, хтось на закупи, до родичів. Комусь треба перетнути кордон для того, аби виїхати на відпочинок»,  пояснює вона.

До того, як закрили для легкових автомобілів ПП «Краківець – Корчова», черги теж були, однак дещо менші. Так, приміром, в такий час 13 липня в ПП «Угринів», «Рава-Руська», «Грушів» та «Смільниця» не було черг з легкових авто, автобусів та пішоходів. Натомість у «Краківці»  30 л/а, а в «Шегині»  50 л/а, 2 автобуси, без пішоходів. 14 липня в ПП «Угринів» в черзі в обідню пору було орієнтовно 40 л/а, у ПП «Грушів» – 30 л/а, у ПП «Краківець» – 80 л/а, без автобусів та пішоходів. Водночас у ПП «Шегині» – 60 л/а, 9 автобусів, 90 пішоходів, а в «Смільниці» та «Рава-Руській» – без черг.

Нагадаємо, що з 18 липня через пункт пропуску «Краківець – Корчова» на кордоні з Польщею не курсує пасажирський транспорт на виїзд з України. Це пов’язано з модернізацією пункту пропуску, зокрема тут споруджуватимуть захисний павільйон.Обмеження діятиме упродовж 10 днів, і не стосуються вантажівок. Найближчий пункт пропуску, яким можуть скористатись водії легкових автомобілів – «Грушів – Будомєж». Окрім того, для перетину кордону відкриті інші пункти пропуску.  

Стежити за актуальною інформацією щодо стану черг на в'їзд до України із Республіки Польща можна за посиланням. Окрім цього, українці, які планують перетинати кордон, мають можливість переглянути інформацію про завантаженість пунктів пропуску на інтерактивній карті в режимі реального часу.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!