У Львові Лесю Українку представлять через образи видатних жінок

1542 0
Ідея арт-проєкту #ДивоЛеся – висвітлити роль жінок в історії та культурі.

Театр Лесі Українки – до 150 років з дня народження однієї з найвідоміших жінок української культури – презентує нині виставку #ДивоЛеся у Львові. Письменниця, поетка і драматургиня Леся Українка буде представлена в образах видатних жінок, які надихають та мотивують. Серед них Фріда Кало, Мерилін Монро, Одрі Гепберн, Нефертіті, Анна Вінтур, королева Єлизавета II та інші.

Проєкт створений у співпраці з командою сайту The Devochki (Київ) та його співзасновницею – художницею Лесею Мазанік. Організатори зазначають, що основні факти, як українці знають про Лесю Українку доволі стереотипні, однак вона є значно цікавішою і глибшою. Ідея арт-проєкту #ДивоЛеся – це висвітлити роль жінок в історії та культурі. А також підтримати та надихнути дівчат та жінок, прикладами сильних та видатних діячок світової культури.

Відкриття виставки #ДивоЛеся відбудеться 25 лютого о 19:00 в фойє Театру Лесі Українки (вулиця Городоцька, 36). Цього вечора на гостей чекатиме музично-поетичний jam-session спільно з музикантами Павлом Гоцем та Ярославом Яровенком (гурт NAZVA) у колаборації з акторами Театру Лесі Українки – Віталієм Гордієнком та Андрієм Кравчуком.

Крім того, на сторінці Театру Лесі в Facebook пройде онлайн-аукціон, де можна буде придбати усі представлені картини.

Всі кошти, виручені на аукціоні, будуть перераховані ГО Центр «Жіночі перспективи» на діяльність проєкту «Жінка для жінки», що займається підтримкою жінок у скрутних життєвих ситуаціях. Результати аукціону будуть оголошені 4 березня 2021 року.

Подивитися виставку можна в період з 25 лютого по 14 березня включно.

Графік роботи виставки:

Пн – Вихідний

Вт-Нд – 14:00-18:00

Вхід вільний.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!