До кінця травня планують відкрити для руху транспорту останню ділянку вулиці Шевченка

3174 0
Ремонт останньої ділянки на вул. Шевченка – на фінішній прямій.
Фото умовне/ ЛМР

Фото умовне/ ЛМР

Ремонт останньої ділянки на вул. Шевченка – від вул. Ярослава Мудрого та вул. Яцкова – перебуває на фінішній прямій. Уже до кінця травня цього року її планують повністю відкрити для руху транспорту. Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

На відрізку від вул. Яцкова до вул. Бортнянського, де наприкінці лютого для проїзду транспорту відкрили праву смугу руху, встановили всі дорожні знаки, а також близько сотні антипаркувальних стовпців. Залишається постелити два верхні шари асфальту на проїжджій частині, облаштувати велодоріжку та велосмугу, а також контактну мережу трамвая, освітлення, дорожню розмітку та зробити озеленення.

Читайте також: Стало відомо, які вулиці цього року планують відремонтувати у Львові

Водночас на відрізку від вул. Бортнянського до вул. Ярослава Мудрого уже завершили облаштування центрального каналізаційного колектора, залишається до нього під’єднати 4 будинки. Наступного тижня мають розпочати копати корито під влаштування дорожнього одягу та трамвайної колії.

Також вже завершили облаштування двох заїздів до житлових комплексів «Ріел» та «Семицвіт». На відрізку від вул. Ярослава Мудрого до цих ЖК замостили трамвайну колію, на проїжджій частині – мають постелити середній та верхній шари асфальту. Також облаштованим вже є тротуар від будинку № 11 до будинку № 15 вул. Шевченка. У ЛКП «Львівавтодор» додають, що потрібно укласти тротуарну плитку по парній стороні вулиці.

Читайте також: Останній етап робіт на вулиці Хмельницького у Львові планують розпочати навесні

Нагадаємо, що від початку воєнного стану в Україні усі підрядні організації призупинили виконання будівельних робіт, реконструкцій, капремонтів, які мали продовжитися, розпочатися чи завершитися на різних вулицях Львова. Однак на початку травня минулого року підрядник вирішив відновити ремонт вул. Шевченка. На той час там зроблено було вже 80% із запланованого у третьому етапі реконструкції вул. Шевченка – на ділянці від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Вартість робіт становить 186,6 млн грн. Їх проводить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».​ 

Попередні два етапи реконструкції цієї вулиці завершили, роботи на ділянці від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого виконали за 58,8 млн грн, а першу частину реконструкції вулиці Шевченка, квазікільце на Залізничній та Левандівській, відкрили 13 серпня 2020 року. Цю ділянку відремонтували за майже 90 млн гривень.

Як повідомляв раніше у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, під час реконструкції вулиці Шевченка зрізали близько 104 дерев. Частина із них була пошкодждена буревіями, ще кілька необхідно було видалити після обстеження.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!