До Києва прибула голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, щоб обговорити заявку України на вступ до ЄС

1298 0
Очікується, що наступної п'ятниці Європейська комісія опублікує свою оцінку того, чи слід Україні надати статус кандидата на членство в ЄС.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

Сьогодні, 11 червня, до Києва прибула голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона проводить переговори щодо заявки України на вступ до ЄС. Про візит, який раніше не анонсувався публічно, фон дер Ляєн повідомила у Twitter, пише «Європейська правда».

«Добре знову опинитися у Києві. Разом із президентом Зеленським я підіб'ю підсумки щодо спільної роботи, необхідної для відновлення, та щодо прогресу, досягнутого Україною на її європейському шляху», – зазначила глава Єврокомісії, додавши українською: «Європа з вами».

Читайте також: Дуда почав тур країнами ЄС, аби переконати їх надати Україні кандидатський статус

Очікується, що наступної п'ятниці Європейська комісія опублікує свою оцінку того, чи слід Україні надати статус кандидата на членство в ЄС. Надання статусу лідери ЄС розглянуть на саміті 23-24 червня.

Раніше джерела видання повідомляло, що мета візиту фон дер Ляєн – пояснити особисто президенту Зеленському стан речей і підказати, як Київ може запобігти негативному рішенню саміту ЄС. Зокрема, глава Єврокмоісії має намір розповісти, що існує список швидких рішень, які достатньо зробити, щоби довести європейцям намір Києва повернутися до реформ після завершення воєнного стану – і це зніме заперечення ключових противників визнання України кандидатом на вступ.

Нагадаємо, що напередодні Європарламент підтримав резолюцію із закликом надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС та якнайшвидше надавати Україні необхідну зброю.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!