До лікарень Львова через отруєння чадним газом госпіталізували п’ятьох осіб. Як вберегтись від небезпеки

1413 0
Серед них – одна дитина.
Фото: Власно.info

Фото: Власно.info

У перший день нового року, 1 січня, через ймовірне отруєння чадним газом, до медичних закладів Львова потрапило п’ятеро людей, одна з яких – дитина. Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Читайте також: У Львові двоє іноземних студенток отруїлися чадним газом

Зокрема, 1 січня, о 17.50 год. у приватному житловому будинку, що на вул. Сонячна, ймовірно чадним газом отруїлись четверо осіб. Їх у стані середнього ступеня важкості госпіталізували у Львівську обласну клінічну лікарню.

А вже менш ніж за годину, о 18.35 год. у квартирі на вул. Шота Руставелі чадним газом отруїлась 15-річна дитина. Її у стані середнього ступеня важкості її госпіталізували у Львівську міську дитячу клінічну лікарню.

Обставини подій зараз встановлюють.

Довідково

Чадний газ – це вбивця без кольору та запаху, тому варто обов’язково перевіряти справність опалювальних приладів, тягу в коминах, вивчити правила поводження з різними типами опалювачів.

Першими ознаками отруєння чадним газом є головний біль і нудота, може бути втрата свідомості. Першими на отруєння реагують діти та вагітні жінки, а також люди з легеневими та серцево-судинними захворюваннями. Характерними ознаками отруєння чадним газом є блідість шкіри і при цьому – почервоніння обличчя.

Якщо є підозра на отруєння чадним газом, перш за все потрібно відчинити вікна і двері, а вже тоді зайнятись евакуацією потерпілих. Госпіталізація в стаціонар має бути обов’язковою.

Щоб запобігти отруєнню львів’янам радять:

  • надавати працівникам ПАТ «Львівгаз» змогу обстежити та почистити димові і вентиляційні канали в помешканні;
  • дотримуватись правил безпеки газопостачання: забезпечувати приток свіжого повітря, перевіряти справність димових вентиляційних каналів тощо;
  • не користуватися газовими приладами у ванних кімнатах, оскільки вони спалюють кисень у приміщенні й утворюються важкі продукти, які не виходять через вентиляційний канал;
  • переконуватися у наявності тяги перед запалюванням газового приладу;
  • слідкувати за допуском повітря у приміщення через кватирку чи провітрювач у пластиковій рамі, особливо взимку;
  • не користуватися газовою плитою для обігріву приміщення;
  • не залишати прилади опалення без нагляду під час сну.

 

Нагадаємо, що пластикові вікна можуть спричинити отруєння чадним газом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!