До Львівської міськради надійшло 700 дзвінків від підприємців за вихідні

2024 0
Прем'єр скликає нараду.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль завтра, 16 листопада, скликає нараду з мерами з приводу карантину вихідного дня. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Маю надію, що нас таки почули. Це були непрості два дні у Львові. Робота була у всіх: підприємців, поліції і юристів. 700 дзвінків, 80 виїздів, робота з протоколами на підприємців, які ми будемо оскаржувати в судах. Ми не проти заходів запобігання поширення епідемії, але ми проти необдуманих, абсурдних і, головне, недієвих рішень», – повідомив мер.

Читайте також: «У підприємців є прекрасні позиції для захисту», – адвокат про протоколи поліції і карантинний бунт Львова

Як наголосив у коментарі Тvoemisto.tv львівський адвокат Олег Мицик, вказівки Кабміну, зокрема і постанову про карантин вихідного дня, мають виконувати у Львові, тому що існує ієрархія законодавчих актів. Разом із тим підприємці мають прекрасні позиції для захисту у судах при накладенні на них штрафу. Також адвокат наголосив, що місто не завжди бере відповідальність за людей, тому підприємці мусять самі приймати рішення.

Напередордні вихідних прем'єр Денис Шмигаль дорікнув міським головам за критику локдауну вихідного дня.

Нагадаємо, що Львівська міська рада, щоб обійти рішення уряду про карантин вихідного дня, на виконкомі ухвалила рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!