До Львова доправили тіло українця, який 28 років тому загинув під час російсько-грузинської війни

26387 0
Леонід Ткачук був похований у Грузії, а на момент смерті йому було 19 років.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

В Україну привезли останки українця, який 28 років тому загинув в Абхазії в бою з московськими військами, повідомляють в УНА-УНСО. 

«Сьогодні, 14 серпня після 28 років перебування у Грузинській землі, останки стрільця Цвяха – Леоніда Ткачука,  повернулися на Батьківщину», – зазначили на сторінці. 

Читайте також: «Ми знаходимо їхні рештки на смітниках». Чому на Львівщині зупинились перепоховання воїнів

Місце поховання хлопця стало відомо завдяки зусиллям місії Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Грузії, після чого відбулася ідентифікація останків українського воїна Леоніда Ткачука, стрільця експедиційного корпусу УНСО «АРГО».

Тіло Леоніда Ткачука спершу доставили до Києва, а сьогодні катафалк з останками привезли до Львова, де його поховають на полі почесних поховань на Личаківському кладовищі. Чин перепоховання героя відбудеться у суботу, 21 серпня. 

Леонід Ткачук був стрільцем добровольчого батальйону, який воював на боці Грузії проти Росії під час Грузинсько-Абхазького конфлікту. Хлопця смертельно поранили поблизу міста Сухумі, коли йому було 19 років. 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!