Сьогодні до Львова з робочим візитом приїде міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

2662 0
Він прибуде презентувати проєкт реабілітаційного центру для важкопоранених українців.
Фото: facebook/Міністерство охорони здоров

Фото: facebook/Міністерство охорони здоров'я України

У п’ятницю, 10 червня, до Львова приїде міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, який у межах Форуму донорів «Незламні» презентуватиме проєкт Національного центру реабілітації. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у пресслужбі Першого ТМО, у структурі якого створять новий реабілітаційний центр.

Передбачають, що у Центрі щороку допомагатимуть 50 тисячам українців. Найперше йдеться про людей, які фізично та ментально постраждали внаслідок військової агресії росії проти України. Також послугами реабілітації зможуть скористатися пацієнти, які її потребують через інші травми та хвороби.

Читайте також: Які послуги з реабілітації можна отримати безкоштовно. Роз'яснення

Центр реабілітації включатиме в себе потужну фізичну, психологічну та психосоціальну реабілітацію. Окремим напрямком передбачена хірургія, зокрема реконструктивна, а також ортопедія і роботичне протезування. У Центрі не лише встановлюватимуть постраждалим від війни українцям протези, а й виготовлятимуть їх там. Також заплановано 3D-друк кісткових імплантатів.

Нагадаємо, що у Львові планують збудувати реабілітаційний центр для українців, які зазнали важких поранень у війні. Його хочуть назвати «Unbroken», що в перекладі означає «незламні». Фінансово долучитись до будівництва такого центру міський голова Львова Андрій Садовий закликав Європарламент. Тvoemisto.tv дізнавалося, де українські військовослужбовці, які зазнали поранень на війні, можуть пройти реабілітацію та наскільки Львову потрібен новий центр для реабілітації. Детальніше читайте в матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!