До Львова з важкими травмами доправили підлітків з Бахмута. У якому вони стані

11261 0
У хлопця від вибуху поранило шию та вирвало частину шкіри на плечі, а в дівчинки пошкоджені нижні кінцівки.
Фото/ Перше ТМО

Фото/ Перше ТМО

У четвер, 5 травня, до Львова доправили евакуаційним потягом 15 поранених українців з Бахмута. Серед них – двоє підлітків, які отримали травми під час вибуху снарядів. Про це повідомили у Першому ТМО Львова. 

15-річного Ігоря поранило 29 квітня. Каже, сидів вдома, коли побачив у вікні, як недалеко прилетів снаряд і вже був стовп диму. Хлопець вибіг на вулицю, щоб подивитися.

«Почув ще вистріл, і почав бігти за будинок, але не встиг – мене накрило хвилею. Я «відключився» на кілька секунд, але відразу опритомнів. Побачив на собі кров, але, напевно, від шоку болю не відчував. Бабця стояла, я почав кричати, й тоді мене віднесли, бо почалися бомбардування», – пригадує Ігор.

Хлопець отримав мінно-вибухову травму. Першу допомогу йому надали у Дніпрі, а тепер лікуватимуть у Львові. Попереду його чекає кілька оперативних втручань, оскільки через вибух в Ігоря вирвало шматок шкіри на верхній частині плеча.

Читайте також: До Львова прибув медичний дрон, здатний перевозити ліки та кров у важкодоступні зони

«Ми його обстежили і побачили великий дефект в ділянці шиї ліворуч, а також наявність стороннього осколкового тіла в проекції правого плечевого суглоба. Планується етапне лікування, імовірно, оперативне. Дефекти буде заміщено штучною шкірою в майбутньому. Дефект шкіри та підшкірної клітковини м’язів також значний, що створює йому певний дискомфорт під час ходи, а також перебуваючи у вимушеному положенні», – каже лікар-хірург Андрій Дворакевич.

Зі слів медика, внаслідок значного дефекту ураження лікування Ігоря у медзакладі триватиме від 2 до 4 тижнів. А одужання та реабілітація можуть зайняти місяці.

Ще одну постраждалу дівчинку, яка прибула до Львова з Бахмута, госпіталізували до відділення травматології. У результаті вибуху вона отримала травми обох кінцівок. У лікарні додають, що пацієнтку чекає ампутація частини пальця, й також фізична реабілітація у майбутньому.

Нагадаємо, до Львова евакаційним потягом з Бахмута доправили 15 українців з мінно-вибуховими та вогнепальними пораненнями. Серед них двоє підлітків. 

Юлія Осим

Фото Першого ТМО


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!