До Львова реанімобілями транспортували двох дітей, які стали жертвами ракетного удару на Одещині

6322 0
Після стабілізації дітей готують евакуювати за кордон.
Фото: ФБ/Ірина Микичак

Фото: ФБ/Ірина Микичак

До Львова реанімобілями транспортували двох дітей, які стали жертвами ракетного нападу у селі Сергіївка, що в Одеській області. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак.

За її словами, один з братів у дуже важкому стані.

Читайте також: Львівські лікарі врятували від ампутації ноги 40-річного чоловіка

«Львівські колеги, підхопивши естафету у наших героїчних і дуже фахових лікарів з Одещини, все роблять для порятунку життя дітей. Також після стабілізації стану готуємо їх до евакуації за кордон», – каже Ірина Микичак.

Також, за словами заступниці міністра охорони здоров’я, команди медиків із багатьох лікарень України прикладають неймовірних зусиль для порятунку і повернення до життя людей, які стали жертвами ракетних і артилерійських нападів рашистів. Також у співпраці з департаментом DG Sante Єврокомісії українські медики продовжують транспортувати українців для подальшого лікування та реабілітації в європейські клініки. Цього тижня поранених вперше відправили у Фінляндію.

Читайте також: Львівські лікарі врятували недоношене немовля з ураженням сітківки ока

«Ми відправили спеціалізованим літаком, як завжди через Польщу, в одну з кращих європейських клінік в Гельсінки важко пораненого пацієнта», – каже Ірина Микичак, додавши, що медичні конвої заради життя не зупиняються ні на день.

Нагадаємо, що 1 липня росія вдарила ракетами по Одещині, одна з них влучила у багатоповерхівку, інші дві – у будівлі баз відпочинку біля Затоки, у с. Сергіївка. Загинула щонайменше 21 людина, серед яких двоє дітей. Чимало люде отримали поранення.

Нагадаємо, що до Першого медичного об'єднання Львова з харківської лікарні доправили 9-річну дівчинку, яка під час артобстрілу отримала поранення плеча. Уламок від снаряда за сантиметр від сонної артерії та майже ущент роздроблений плечовий суглоб. Полінка у той час дивилася мультики у своїй кімнаті.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!