Медики у Львові сформували штучний стравохід 6-річній дівчинці, яка ненароком випила миючий засіб

1444 0
У дворічному віці дитина ненароком випила миючий засіб.
Фото: ФБ/Перше ТМО

Фото: ФБ/Перше ТМО

Львівські медики лікарні Святого Миколая сформували штучний стравохід дівчинці з Ковеля, яка ненароком випила миючий засіб. Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Зараз Олі 6 років. Коли їй було два, вона ненароком випила миючий засіб і отримала важкі хімічні опіки стравоходу. Аби дівчинка могла пити та їсти, щомісяця впродовж року її оперували – розширювали звужений та зарубцьований стравохід. Коли це не допомагало, встановили гастростому – трубочку в животику, якою їжу вводили у шлунок.

Читайте також: Уламок снаряду досі в голові. У Львові рятують дівчинку з Вугледара, що єдиною вижила після обстрілу

Крім проблеми з харчуванням, Оля також не могла ковтати слину, тому постійно спльовувала її в хустинку. Для дівчинки, яка у вересні пішла до школи, це було дуже некомфортно.

Місяць тому мама звернулася до львівських лікарів, які й провели дитині реконструктивну операцію – замінили власний стравохід кишковим трансплантатом. Штучний стравохід вони сформували з фрагмента товстого кишківника, розмістивши його за грудиною від шлунка до верхнього сегмента стравоходу. Уже на третій день після операції Оля почала самостійно ковтати слину, а через тиждень – пити воду. Дівчинку вже виписали додому і до лікарів вона їздитиме лише на планове обстеження.

Нагадаємо, що хлопчику Данилку, який має важку ваду розвитку – атрезію стравоходу, вже переніс кілька операцій, проте, щоб жити йому потрібна операція – формування «штучного стравоходу», що передбачає переміщення частини кишківника з черевної порожнини у грудну клітку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!