До України перевезли 90% гаубиць, які пообіцяли США, – Пентагон

1608 0
Також прибули боєприпаси.
Фото: wikipedia.org

Фото: wikipedia.org

До України вже транспортували 90% гаубиць М777, які раніше США пообіцяли надати Збройним Силам України. Про це зазначив високопоставлений представник Міноборони США, повідомляє CNN.

Усього планували транспортувати 90 одиниць техніки.

Читайте також: Артилерія, яку отримує Україна від заходу, змінить хід війни, – Міноборони США

«Я можу вам сказати, що понад 90% із тих 90 гаубиць, які були обіцяні Україні в рамках двох нещодавніх президентських розпоряджень, уже в руках українців», – наголосив він.

За словами американського чиновника, 90 тисяч із 144 тисяч боєприпасів до них також вже передали до ЗСУ.

У Пентагоні додали, що не відстежують, куди прямує американська артилерія після транспортування до України, і не знають, «де вона знаходиться в бою». Як використовують гаубиці – «залежить від українців».

Нагадаємо, палата представників США на засіданні 28 квітня проголосувала за законопроєкт про ленд-ліз та захист демократії в Україні. Документ підтримали 417 членів Палати, проти виступили десятеро. Тепер упродовж 60 днів законопроєкт має підписати президент США. Як повідомляв глава Офісу президента Андрій Єрмак, у тексті документа йдеться про надання президенту США розширених повноважень для передачі чи видачі в оренду Україні оборонних засобів. Після ухвалення закону глава Білого дому має протягом 60 днів встановити прискорені процедури.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!