Чи виконується бюджет Львова в умовах війни, і що із бюджетом розвитку

962 0
Загальний фонд виконується. Йдеться про все, що стосується обов’язкових виплат.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

За перший квартал 2022 року доходи загального фонду бюджету Львова виконали на 103%, понад планом надійшло 70,2 мільйонів гривень. А за березень – на 100,5%. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила голова бюджетної комісії ЛМР Наталія Шелестак.

«Загальний фонд виконується. Йдеться про все, що стосується обов’язкових виплат, у тому числі і всі заробітні плати бюджетних установ, нарахувань на неї, оплату комунальних коштів міської ради, фонд заробітної плати організацій, інститутів тощо», – пояснює вона.

Читайте також: Така ситуація склалася вперше. Чому у Львові зависають проєкти Громбюджету

Водночас щодо доходів бюджету розвитку, то вони виконані тільки на 30,3% – надійшло 47 мільйонів гривень.

«Поки йде війна, ми не перераховуємо реверсної дотації з місцевого бюджету до державного. Понад 800 мільйонів гривень на рік ми повертали в державний бюджет, протягом цих місяців воєнного стану ми цього не робимо, а це дуже суттєві витрати. Також не сплачуємо зараз кредитів, є багато витрат, які не несемо», – зазначає вона.

Додамо, що місто мало б розпоряджатися коштами за рішенням виконкому після розгляду бюджетної комісії, водночас, за словами Наталії Шелестак, на розгляд нічого не виносили. Востаннє 26 лютого депутати погоджували виділення грошей на генератори лікарням, «Львівводоканалу», а також мінімальні витрати на територіальну оборону – орієнтовно 2,5 млн грн.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!