Упродовж двох днів до Землі наблизяться п'ять астероїдів. Один із них завбільшки зі стадіон

1159 0
Потенційно небезпечними небесними тілами вважають об'єкти, розмір яких понад 150 м і якщо вони можуть занадто близько пройти біля планети.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Повз Землю у понеділок, 22 лютого, пролетять три астероїди. Один із них – розміром як стадіон. Переживати через зіткнення астероїдів із планетою не варто, бо космічні об'єкти пролетять за декілька мільйонів кілометрів від Землі. Про це повідомляє Громадське з посиланням на NASA.

Розмір астероїда 2020 XU6 становить 213 метрів. Він наблизиться до Землі на відстань понад 4 млн км. Також повз нашу планету пролетять ще два небесні тіла завбільшки з літак.

Читайте також: Право на небо: як під Львовом працює обсерваторія. Фоторепортаж

23-метровий астероїд 2020 BV9 пролетить біля Землі за 5,6 млн км, а 40-метровий 2021 CC5 – за майже 7 млн км.

У вівторок, 23 лютого, очікують ще два астероїди, які пролетять повз планету за 4 та 6,9 млн км відповідно.

NASA відслідковує рух астероїдів. Потенційно небезпечними небесними тілами вважаються об'єкти, розмір яких понад 150 метрів і якщо вони можуть занадто близько пройти біля планети.

Три астероїди пролітатимуть за мільйони кілометрів від планети, тому вони не становлять загрози. Рекорд зближення Землі з астероїдом зафіксували у грудні 2020-го. Тоді астероїд 2020VT4 діаметром 10 метрів пролетів на рекордно близькій відстані від нашої планети – 350 кілометрів.

До того рекорд фіксували у серпні 2020 року: астероїд 2020 QG підлетів до планети приблизно на 3 тисячі кілометрів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!