Дочки путіна та найбільші банки. США і Британія ввели нові санкції проти росії

1754 0
США ввели санкції проти дочок путіна, найбільших банків рф та ввели повну заборону на нові інвестиції в росію. Британія заморозила активи двох банків, припинить імпорт вугілля та нафти та вводить персональні санкції.
Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com

Сполучені Штати разом з G7 та ЄС запроваджують нові санкції проти дочок глави рф путіна, найбільших російських банків Альфа банку та Сбєрбанку, та забороняють будь-які нові інвестиції в росію. Про це з посиланням на Білий дім повідомляє «Економічна правда».

Сбєрбанк є найбільшою фінансовою установою рф, тоді як Альфа Банк – найбільший приватний банк. Зазначається, що введені санкції заморозять будь-які активи, що стосуються фінансової системи США та заборонять громадянам США вести з ними бізнес.

Читайте також: За злочини відповідальний кожен, хто має російський паспорт. Реакція соцмереж на «Бучанську різанину»

Також президент Джо Байден підпише новий указ, який включає повну заборону нових інвестицій в росію громадянами США незалежно від того, де вони перебувають.

«Цей крок базується на ухваленому понад 600 транснаціональними компаніями рішенні про вихід з Росії. Вихід приватного сектору включає виробників, енергетичні компанії, великі роздрібні торговці, фінансові установи, а також інших постачальників послуг, таких як юридичні та консалтингові фірми», – йдеться у заяві Білого Дому.

Також США вводять обмеження проти великих державних підприємств критичної інфраструктури. Такий крок заборонить американцям здійснювати операції з цими компаніями та заморозить будь-які активи в юрисдикції Сполучених Штатів. Детальний перелік Мінфін оприлюднить у четвер.

Ще одна частина нового пакету санкцій – повне блокування активів двох повнолітніх дочок путіна, дружини та дочки міністра закордонних справ Лаврова, а також членів Ради безпеки Росії, включно з експрезидентом і прем’єр-міністром Росії Дмітрієм Медведєвим та прем’єр-міністром Міхаілом Мішустіним. Введені санкції відключать їх від фінансової системи США та заморозять усі їхні активи у Штатах.

Читайте також: У росії назрівають соціальні збурення через падіння заробітків та рівня життя, – розвідка

Новий вже п’ятий санкційний пакет запровадила й Великобританія. Як повідомляє Bloomberg, країна заборонила усі нові зовнішні інвестиції в рф, заморозила активи російського Сбєрбанку та Кредитного банку Москви. Також Британія припинить весь імпорт російського вугілля та нафти до кінця 2022 року і введе санкції проти ще восьми російських багатіїв.

«Ми показуємо російській еліті, що вона не може вимити руки від звірств, скоєних за наказом Путіна, – заявила міністр закордонних справ Ліз Трасс. – Ми не відпочинемо, поки Україна не переможе».

Крім того санкцій пакет включає заборону на імпорт російських виробів із заліза та сталі та обмеження на можливість росії купувати квантові та передові матеріальні технології у Великобританії.

До переліку підсанкційних російських магнатів включили:

  • засновник «ФосАгро» Андрєй Гур’єв
  • головний виконавчий директор «Новатеку» Лєонід Міхельсон
  • генеральний директор Газпромбанку Андрєй Акімов
  • генеральний директор «Газпром нафти» Алєксандр Дюков
  • син співвласника найбільшого російського виробника газопроводу SGM Group Боріс Ротенберг

 

Нагадаємо, ЄС ввів нові санкції проти російської федерації. Зокрема, запровадив вугільне ембарго проти агресора, заборонив транзакцій з чотирма чільними російськими банками та заблокував порти країн блоку. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!