Документальний фільм про підлітків Донбасу отримав гран-прі Берлінале

2289 0
Українсько-німецький фільм «Школа №3» отримав гран-прі у конкурсній програмі Берлінале Generation 14plus.
фото: youtube.com

фото: youtube.com

Про це повідомляють на сторінці стрічки у Facebook.

Фільм був знятий німецьким режисером Георгом Жено і українкою Єлизаветою Сміт. Герої фільму – 13 підлітків зі школи №3 в Миколаївці, що на Сході – розповідають про свої сподівання та страхи. Фільм «Школа №3» є кіноверсією вистави «Миколаївка», створеної «Театром переселенців». Режисерами вистави «Миколаївка» були Наталя Ворожбит і Георг Жено.

Довідка. Берлінський міжнародний кінофестиваль (Берлінале) — міжнародний кінофестиваль категорії А, який вважається одним із найпрестижніших фестивалів світу у сфері кіно. Проходить щорічно у лютому в Берліні, починаючи з 1951 року. Щоразу близько 400 фільмів презентують у різноманітних секціях. Нагороди — Золотий та Срібний ведмідь (ведмідь — символ Берліну). Журі приділяє особливу увагу тому, щоб на фестивалі були представлені фільми з усього світу. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!