Київський ресторан у соцмережах публікує дописи із сексуальним підтекстом. Фото

2359 0
Доки суспільство обурюється «п‘яним вечіркам» – столичний ресторан публікує дописи із сексуальним підтекстом. Відповідні дописи та фото періодично з'являються у соцмережах ресторану.
ФОТО: СОЦМЕРЕЖІ РЕСТОРАНУ "МАМА МАНАНА"

ФОТО: СОЦМЕРЕЖІ РЕСТОРАНУ "МАМА МАНАНА"

Столичний ресторан грузинської кухні ризикує вляпатися у сексистський скандал. Усе через фото сексуального характеру, які публікують смм-ники закладу у Facebook та Instagram.

«Суспільство тригерить щодо «п‘яних вечірок», суспільство засуджує сексуальний підтекст по відношенню до зовнішнього вигляду жінки, психологи радять як убезпечити себе, у той же час столичний ресторан у паралельній реальності»–  йдеться у дописі Катерини Машевської.

Під публікацією у Facebook миттєво зібралися негативні реакції та коментарі.

Люди обурюються, що вихід цього допису недоречно збігся із нещодавнім скандалом – «п‘яними вечірками», де хлопці накачували алкоголем і наркотиками дівчат, знущалися з них і, ймовірно, ґвалтували, паралельно публікуючи це у своїх соцмережах.

Читайте також: столичний суд обрав запобіжний захід організаторам "п’яних" вечірок

У закладі швидко відреагували на закиди про неприпустимість таких дописів, та зазначили, що пост не порушує закон про рекламу, ніяк не натякає на сексуальні стосунки, а їжа не має подвійного сенсу.

«Усі наші пости направлені на оспівування задоволення смачною їжею та насолодження красою людського тіла, незалежно від раси, статі, віку, ваги чи сексуальної приналежності»– йдеться у дописі ресторану.

 
У закладі наголосили, що на сторінках соціальних мережах вони завжди публікували своє бачення світу, їжі та людей, не порушуючи закон України, і зазначили, що і надалі будуть це робити.
 

Натомість у законі України «Про рекламу» можна знайти наступне: «...реклама, що використовує зображення тіла людини (частини тіла) виключно як сексуального об’єкта з метою привернення уваги споживача та/або посилання (слова, звуки, зображення) на сексуальні стосунки, що не стосуються рекламованого продукту чи способу його споживання».

 

На думку адвокатки Наталі Семчук, така реклама порушує закон, але останнє слово повинно бути за відповідними державними службами.

«У цьому випадку, на мою думку, харчовий продукт, який рекламується, не пов’язаний з оголеними грудьми. Тому така реклама порушує загальні вимоги до реклами, передбачені законодавством. Проте кінцеве рішення ухвалює все ж відповідний державний орган, який притягує до відповідальності», – наголошує адвокатка.

За словами Семчук, зараз таким органом є Держпродспоживслужба. У випадку, якщо реклама порушує вимоги закону, бізнес можуть оштрафувати.

 

Зауважимо, що заклад відносно нещодавно почав використовувати такі образи у соцмережах, проаналізувавши які, можемо стверджувати, що це схоже на затверджену SMM – стратегію ресторану.

 
 

Фото: соцмережі МАМА МАНАНА

Ігор Ющенко

 

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!