«Допомагали окупантам, а одна крутила роман з російським офіцером»: у мережі розповіли про колаборантів, які спокійно живуть під Києвом

959 0
У Димері, що розташоване за 30 кілометрів від Києва, мешканці розповідають, що в поруч з ними досі спокійно живуть люди, які годували російську армію.
Фото: власний колаж

Фото: власний колаж

Селище Димер на Київщині було одним із перших, що потрапило під окупацію. Російські військові його захопили на другий день повномасштабного вторгнення – 25 лютого. В окупації селище було 35 днів. За цей час багато місцевих допомагали окупантам. Про це пишуть у Telegram-каналі "Громади Київщини".

За інформацією місцевих мешканців, у Димері спокійно живуть люди, які годували російську армію під час окупації. А в одній родині "молода дочка навіть крутила роман з російським офіцером". Більше того, вона зливала дані про патріотичних сусідів та однокласниць, які її ображали раніше в школі.

«Фактично в Димері виник такий поділ населення. Бо хтось допомагав ЗСУ, крав російські бензовози, повідомляв місця розташування їх сил нашим ЗСУ, а дехто співпрацював» йдеться у повідомленні.

Читайте також: чому під Києвом досі стоїть пам'ятник Брєжнєву 

Зазначається, що зараз дуже багато відомо історій про колаборантів, які продовжують жити у Димері. Однак, доказів про багатьох нема, і в судовому порядку це не довести, але місцеві всю правду знають.

Куди повідомити про колаборантів

Правоохоронці запустили чат-бот для отримання інформації про зрадників та колаборантів. Щоб повідомити про колаборантів онлайн, необхідно:

  • зайти до чату "єВорог" з головного екрана застосунку Дія або за посиланням у Telegram;

  • виберіть опцію "Повідомити про колаборантів";

  • вкажіть їх геолокацію та додайте фото або відео: опишіть, чому ви вважаєте людину колаборантом та подробиці її допомоги ворогові;

  • якщо вам не вдалося зняти колаборант на камеру, надсилайте заявку лише з текстом. Однак розкажіть про всі подробиці.

Також повідомити про колаборантів можна через чат-бот Національної поліції України. Правоохоронці  аналізуватимуть всі зібрані дані – і діям фігурантів надаватимуть правову кваліфікацію.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!