Другий тур виборів голів ОТГ може відбутися навіть у грудні

1888 0
Згідно з календарним планом проведення місцевих виборів, результати повинні встановити до 6 листопада включно.

Центральна виборча комісія допускає, що другий тур виборів мерів у окремих містах може пройти не в листопаді, як в більшості, а в грудні через можливі судові розгляди. Про це повідомляють Українські новини з посиланням на заступника голови ЦВК Сергія Дубовика.

За його словами, згідно з календарним планом проведення місцевих виборів, результати повинні встановити до 6 листопада включно, а згідно з Виборчим кодексом в містах з понад 75 тис. виборців, де 25 жовтня жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів. Другий тур виборів мера повинен бути призначений на неділю в межах тритижневого терміну після підписання протоколу.

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ

«На встановлення результатів виборів у територіальних виборчих комісій є 12 днів. Але хтось може встановити їх швидше. Тому дата другого туру не може бути однаковою. Тим більше ніхто не сказав, що ці результати не будуть оскаржені. В такому випадку вибори змістяться до прийняття рішення судом. Судовий розгляд – це, умовно кажучи, ще тиждень. Тобто другий тур може відбутися і на початку грудня», – каже він.

Заступник голови ЦВК зазначив, що неможливо точно назвати дату, коли в різних містах може пройти другий тур.

Нагадаємо, що 25 жовтня в умовах пандемії коронавірусу в Україні відбулися місцеві вибори 2020. Про те, як вони відбувалися у Львові, читайте за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!