Другий тур виборів у Львові. У поліцію надійшло 37 повідомлень про ймовірні порушення

1601 0
Порядок забезпечують та стежать за порушеннями дві тисячі правоохоронців.
Фото: Дмитро Тарадайка

Фото: Дмитро Тарадайка

До поліції Львівщини надійшло 37 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства. За усіма проводять перевірки. Слідчі відкрили три кримінальних провадження та склали два адмінпротоколи. 

Читайте також: Як проходить голосування у львівських лікарнях, де лікують хворих на Covid-19

Як попередньо встановили правоохоронці, на одній дільниці у Личаківському та двох у Сихівському районі підписали протоколи про підрахунок голосів виборців до завершення волевиявлення громадян, підрахунку голосів та остаточного заповнення вказаного протоколу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років. 

У Дрогобичі правоохоронці склали адміністративний протокол за ст.179 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві) на представника однієї з дільничних виборчих комісій, який перебував на дільниці у нетверезому стані.

До завершення виборів поліцейські працюють у посиленому режимі. Загалом порядок забезпечують та стежать за порушеннями близько двох тисяч правоохоронців – поліцейські, бійці Нацгвардії та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За словами координатора Громадянської мережі ОПОРА Тараса Радя, у Львові на виборчих дільницях Львова зафіксовано кілька порушень, але підстав думати, що вони можуть вплинути на виборчий процес, немає.

Зокрема, йдеться про фотографування виборчого бюлетеня та кидання виборцем в урну не одного, а кількох бюлетенів. Такі випадки були поодинокі, з людьми працює слідчо-оперативна група. На одній з дільниць в бюлетенях не було проставлено печаток. Відразу після фіксування їх таки проставили. 

Загалом, за словами Тараса Радя, дебати, які відбулися між кандидатами на голову Львівської ОТГ Андрієм Садовим та Олегом Синюткою, не вплинули на вибір та явку виборців.

Обидва штаби сьогодні залучали всі свої мобілізаційні технології, щоб стимулювати прийти на дільниці та віддати свій голос. Один з них запустив розіграш iРhone, а інший – обдзвонює містян та пропонує віддати голос за конкретного кандидата, каже Тарас Радь.

Читайте також: На Львівщину приїхали автобуси з сотнею молодиків, які «планують охороняти дільниці». Відео

Нагадаємо, що сьогодні відбувається другий тур виборів на посаду голови Львівської ОТГ. Виборчі дільниці працюють з 08.00 до 20.00. Загалом у Львові є 571 705 виборців.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!