Київ

ДСНС не вимагає зупиняти транспорт під час тривог. Рада оборони Києва посилалася нібито на обов’язкові рекомендації

803 0
Уже 9 місяців у Раді оборони Києва кажуть, що зупиняють громадський транспорт за рекомендаціями ДСНС, останні зазначають, що цього не вимагають.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

ДСНС не вимагає від міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог, повідомили «Пасажирам Києва» у відомстві. Однак саме ці нібито обов’язкові рекомендації озвучують у Раді оборони Києва вже 9 місяців.

Крім того, ДСНС ще влітку 2022-го розробили алгоритм дій для населення за сигналами оповіщення цивільного захисту (в закладах освіти, у міському транспорті, торговельних закладах). Він має виключно інформаційний характер та не містить норм права.

Крім цього, як зазначають «Пасажири Києва», київська влада виконує примірний алгоритм «лише частково й так як їм хочеться». Зокрема, у документі йдеться, що водій має супроводжувати пасажирів до укриття та залишитися там до відбою.

Нагадаємо, з 1 серпня наземний громадський транспорт у Києві під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух. Передбачається, що пасажири на цей час ховатимуться в укриттях. Проте, приватні перевізники не дотримувалися заборони зупинятися під час тривог і перевозили пасажирів, коли комунальний транспорт стояв через рішення КМДА.

Три петиції до Київради про скасування зупинки транспорту під час тривог набрали необхідну кількість голосів, однак не були підтримані транспортною комісією Київради та міським головою. Наразі вже закінчився збір підписів під четвертою петицією.

195 годин простояв громадський транспорт під час повітряних тривог за шість місяців. За чотири місяці місто втратило 1,3 мільярда гривень від зупинки транспорту під час тривог.

Додамо, у КМДА розповіли, що поліція має зупиняти не лише комунальний транспорт, але й маршрутки під час повітряної тривоги, однак на практиці приватні перевізники продовжують рух.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!