«Дударик» записав пісню на згадку про Героїв, які вже не повернуться з війни. Відео

1672 0
Композиція є вже четвертою у межах проєкту «Прийняття».
фото: скріншот з відео капели дударик

фото: скріншот з відео капели дударик

Національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» презентувала пісню «Чорна рілля ізорана». Це  українська козацька балада. Композиція є вже четвертою у межах проєкту «Прийняття». Про це повідомили у капелі.

Керівник колективу Дмитро Кацал зазначив, що «Чорна рілля ізорана» записана на згадку про наших Героїв, які вже не повернуться з війни росії проти України.

Читайте також: На першій лінії. Як львівський «Дударик» відкрив прихисток Святого Лазаря для переселенців

«Ваша жертва  не марна. Ми неодмінно переможемо і помстимося за Вас. Слава Україні!»– запевнив музикант. 

Твір у виконанні (світлої пам’яті) Василя Жданкіна став популярний у 1989 році на фестивалі «Червона Рута». Це виконання і по нині залишається еталонним. У «Дударику» його переосмислили і записали акапела-версію із солістами Юрієм Йосифовичем, Романом Липаком та Назаром Лозинським.

Нагадаємо, що проєкт «Прийняття» – це твори Тараса Шевченка та пісні, які росіяни вкрали в українців. Капела ідентифікує співанки, відшукує оригінальний текст, далі твори аранжують, розучують (період прийняття тривав приблизно півроку) і презентують в медіа для широкого загалу. Зібрані під час проєкту кошти передадуть Збройним Силам України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!