Два найбільші міські постачальники тепла заборгували «Львівгазу» понад 112 мільйонів грн

1320 0
У «Львівгазі» кажуть, ситуація не загрожує відключенням газопостачання для населення.

Два теплопостачальні підприємства Львова – «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго» – заборгували АТ «Львівгаз» понад 112 млн грн за розподіл газу. Надалі ця сума може зростати, однак це не загрожує відключенням газопостачання для населення. Про це повідомив у коментарі Tvoemisto.tv менеджер зі зв’язків з громадськістю АТ «Львівгаз» Петро Лукіянчук.

Заборговані кошти ставлять під загрозу проведення регламентованих ремонтів мереж, наприклад, заміну певних комплектуючих, навіть фарбування труб. У разі, якщо коштів буде недостатньо, у «Львівгазі» можуть хіба що відтермінувати графіки робіт під час опалювального періоду, чи припинити ліквідацію певних аварійних ситуацій.  

Читайте також: Чи можуть львів'яни уникнути зростання ціни на доставку газу. Роз'яснення

«Питання заборгованості теплокомуненерго перед «Львівгазом» – це питання не одного року. Справа в тому, що Львівська міська рада виступила посередником між «Львівгазом» і теплокомуненерго. Ми розробили спеціальний графік виплат заборгованості, пішли назустріч теплокомуненерго та реструктуризували заборгованість на певні етапи виплат. Але погашення боргу почали порушувати з того ж місяця, з якого склали графік», – пояснює він.

Водночас, за його словами, навіть якщо заборгованість зростатиме, зриву опалювального сезону та відключення від газопостачання всього Львова та області не буде.

Додамо, що Tvoemisto.tv також ще очікує на коментар від Львівської міської ради. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!