Дванадцята доба наступу. Окупанти беруть у заручники жінок і дітей та створюють гуманітарну кризу

2122 0
Ірпінь залишається без світла, води та тепла понад три доби, підвозу їжі і води немає.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

На 12-ту добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню, противник надалі продовжує наносити ракетно-бомбові та артилерійські удари по населених пунктах України. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

При тому, загарбники продовжують використовувати аеродромну мережу Республіки Білорусь для нанесення авіаударів по Україні.

Читайте також: Російські окупанти готують другу хвилю широкомасштабного наступу на Україну

«Діючи підступно, окупанти порушують правила Міжнародного гуманітарного права, здійснюють обстріли цивільного населення, «зелених коридорів», беруть у заручники жінок та дітей, розміщують техніку, боєприпаси у житлових кварталах міст, штучно створюють гуманітарну кризу в захоплених населених пунктах. Так, місто Ірпінь залишається позбавленим світла, води та тепла понад три доби, підвозу їжі і води немає, окупанти заборонили містянам виходити з домівок», – йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, є численні випадки зйомок постановочних репортажів для російських телеканалів щодо нібито гуманності і людяності солдатів загарбників. Також, у соціальних мережах ворог продовжує розповсюдження контенту, що створено від першої особи, яка негативно висвітлює діяльність Збройних Сил України.

Угруповання Сил оборони України здійснює оборонну операцію на всіх напрямах висування противника. Ворог продовжує нести великі втрати в живій силі, наземній техніці та засобах повітряного нападу. Здається у полон.

Нагадаємо, що російська влада готується до реалізації ймовірного сценарію, який передбачає обстріли житлових кварталів російських міст поблизу українського кордону, аби надалі звинуватити в цьому українських військових.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!