Дві неточності від кандидатів на голову Львівської ОТГ. Про що зманіпулювали Садовий та Синютка

4807 0
Сьогодні, 18 листопада, відбулися дебати кандидатів на голову Львівської ОТГ.

Кандидати на голову Львівської ОТГ сьогодні обмінювалися шпильками, більшість питань стосувалися «господарки» міста. Водночас політики вдавалися і до маніпуляцій фактами, неточностей.

Зокрема, кандидат на голову Львівської ОТГ Олег Синютка сьогодні під час дебатів заявив, що МАЗи для Львова купили дорожче за «Електрон», однак це не так.

«Верховна Рада прийняла закон про протекціонізм стосовно українського товаровиробника, але вами (до Андрія Садового – ред.) закуплено тролейбуси і автобуси білоруського МАЗу. Це було зроблено за вищою ціною, ніж це пропонує компанія «Електрон». Сотні мільйонів поїхали у Білорусь. Ці податки отримали не львівський бюджет, а білоруський товаровиробник», – сказав Олег Синютка.

З опублікованих на сайті ЛМР договорів фінансового лізингу та додатків до нього (у розділі «ціна предмету лізингу») випливає, що один «Електрон» обійшовся місту у 147 тис. євро, а один МАЗ — у 122,26 тис. євро. Тобто, МАЗи були дешевшими, ніж Електрони.

Читайте також: Садовий та Синютка уникнули питання на дебатах про гроші, витрачені на передвиборчу кампанію

Водночас чинний міський голова Андрій Садовий закинув опоненту, що «якщо подивитися на список нових депутатів у Львівській міській раді від «Європейської солідарності», то там половина фактично є забудівельниками, які лобіюють будівельний бізнес»

За даними ЦВК, «Європейська солідарність» отримала у Львівській міській раді 26 мандатів. Там є представники забудовників, але їх – не половина фракції.

За інформацією, яку зібрало раніше Tvoemisto.tv про нових львівських депутатів, девелоперський бізнес обслуговують депутати від ЄС – правники Олексій Різник та Юрій Ломага. Крім того, ще один депутат від ЄС – Назарій Бербека є співзасновником та керівником «Львівської інвестиційної компанії», яка отримала низку містобудівних умов та обмежень для забудови у Львові і відома більше під маркою «Нова оселя». Родина ще одного депутата від ЄС  Петра Адамика теж має інтереси у девелоперському бізнесі. За даними системи Youcontrol, дружина депутата Яна Адамик є співзасновницею ТОВ «Роксоляна холл», що є замовником будівництва житлового будинка на Левандівці. Зв’язки інших депутатів із забудовниками не вдалося відстежити.

Читайте також: Садовий та Синютка змагаються за Львів. Інтерв'ю з обома кандидатами

Нагадаємо, що медіа-хаб «Твоє місто» проводить обговорення дебатів між кандидатами на голову Львівської ОТГ Андрієм Садовим та Олегом Синюткою. Одразу після завершення дебатів у студії Тvoemisto.tv проводять експертний аналіз дебатів. Тvoemisto.tv продовжує фактчекінг заяв політиків.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!