Дві санаторні школи на Львівщині трансформують у наукові ліцеї

930 0
49 депутатів ЛОР сьогодні, 29 листопада, на пленарному засіданні підтримали таке рішення.
Фото: НУШ

Фото: НУШ

Львівська обласна рада погодила трансформування Винниківської загальноосвітньої санаторної школи I-III ступенів та Львівської загальноосвітньої санаторної школи № 1 I-III ступенів імені Богдана-Ігоря Антонича у наукові ліцеї. Напередодні таке рішення підтримала відповідна комісія Львівської обласної ради. 49 депутатів ЛОР сьогодні, 29 листопада, на пленарному засіданні підтримали таке рішення.

За словами голови комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської облради Іванни Герус, раніше було рішення про створення у них п’ятих ліцейних класів, набір на які відбувався напередодні цього навчального руку. Це стало початком трансформації. Після рішення сесії розпочнеться певний перехідний період.

Читайте також: На Львівщині 100 шкіл трансформують у ліцеї

«Ми не можемо дітей вигнати на вулицю, тому буде графік до 2027 року, щоб всі діти змогли довчитися. Тобто у змішаному режимі одночасно функціонуватимуть класи санаторного типу і наукового ліцею. Можливо, ми їм зможемо запропонувати якісь інші варіанти, але найімовірніше ті класи, які ще є санаторними, мають випуститися або їх треба перевести в інші школи. Крім того, створення наукового ліцею – це не просто змінити назву. Потрібно змінювати чимало документації, також напрацювати програму, яким чином ліцей буде співпрацювати з вишем», – пояснила вона у коментарі Tvoemisto.tv.

Зазначимо, що ліцей у Львові співпрацюватиме з Національним університетом «Львівська політехніка». Водночас ще дві санаторні школи – у Бориславі та Сокалі поки продовжують свою роботу. У Львівській обласній раді обговорюють ідеї, як правильно трансформувати ці установи, оскільки, зі слів Іванни Герус, це не обов’язково має бути науковий ліцей, профіль може бути іншим.

Читайте також: «Навчання без меж». В Україні стартує освітній проєкт для школярів 5-11 класів

Нагадаємо, планували, що на Львівщині з’явиться три наукових ліцеї. Один з них створять на базі санаторної школи у Бориславі, інший – на базі львівської санаторної загальноосвітньої школи №1, третій – на базі Винниківської санаторної школи. Ліцей у Львові матиме хіміко-біологічний профіль, а у Винниках – інформаційно-технологічний. Щодо наукового ліцею у Бориславі, то його створять, поєднавши санаторну школу обласного підпорядкування та Бориславську гімназію. Щодо персоналу, який працюватиме у новостворених ліцеях, все залежатиме від кваліфікації вчителів. На Львівщині є потреба у працівниках освіти, тому будуть намагатися зробити так, щоб люди не залишилися без роботи.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!