У Львові розпочинають ПЛР діагностику на коронавірус

8996 0
Тест-системи можуть зробити аналіз впродовж кількох годин.
Фото: Пресслужба ЛОДА

Фото: Пресслужба ЛОДА

Львівщина отримала дві тест-системи, якими можна провести близько 100 тестів. Їх почнуть використовувати сьогодні-завтра. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Читайте також: У Львові для пацієнтів з підозрою на коронавірус підготували 1500 ліжок. Перелік лікарень

«Лабораторний центр у Львові готовий до проведення ПЛР-тестів на виявлення коронавірусу. Зараз перевіряють обладнання та вантаж із Китаю. Вони все чітко переглянули і виявили, що частини реагентів бракує. Тепер ми максимально швидко шукаємо ці агрегати. Це питання на особистому контролі голови ЛОДА і нібито в Україні вони вже знайдені і невдовзі надійдуть. Коли вони будуть укомплектовані, то зможуть здійснити 1570 тестів на коронавірус», –повідомив заступник голови ЛОДА.

Окрім реагентів із Китаю, лабораторія отримала дві тест-системи, які повністю обладнані і готові до використання.

«Сьогодні Олег Когут (заступник Лабораторного центру МОЗ у Львові – ред.) озвучив, що окремо до них прийшли дві "планшетки", які повністю готові до використання. Їх можуть почати застосовувати сьогодні-завтра. Наскільки мені відомо, на них можна зробити по 50 тестів – разом 100 тестів», – повідомив Іван Собко.

Нагадаємо, наразі усі ПЛР-тести людей із підозрою на коронавірус проводили у Києві. Це робить процес діагностики значно довшим, адже туди надсилають аналізи зі всієї України. Як повідомив заступник головного лікарня обласної інфекційної лікарні Ігор Берник, Львівський лабораторний центр МОЗ починає проводити ПЛР діагностику на COVID-19 у своїй лабораторії.

Читайте також: Експрес-тести не помічні. Що треба знати про швидкі тести на виявлення коронавірусу

Ввечері, 23 березня, до Львова прибув літак із вантажем засобів для боротьби з коронавірусом. Ним доставили частину тих виробів, які напередодні прибули з Китаю у аеропорт Бориспіль. Зокрема надійшли реагенти для ПЛР діагностики, які передали у Львівську лабораторію МОЗ.

Богдан Білан


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!