Двоє львівських водіїв трамваїв візьмуть участь у перегонах в Німеччині

3500 0
Раз на рік найкращі водії зустрічаються, аби випробувати себе в різних дисциплінах та визначити переможця.
ЛМР

ЛМР

Львівські водії трамваїв візьмуть участь у Міжнародному трамвайному чемпіонаті у Лейпцигу. Змагання відбудуться 19-22 травня. Про це повідомляє ЛКП «Львівелектротранс».

На перегони трамваїв до Лейпцигу поїдуть двоє львівських водіїв. Степан Поплавський – перший водій трамвая, який освоїв низькопідлоговий п’ятисекційний трамвай «Електрон». Сьогодні він є основним вчителем та наставником для інших водіїв у трамвайному ДЕПО і не лише Львова. Ірина Козак із задоволенням ділиться своєю любов’ю до роботи як інструкторка для інших водіїв. Її мрія – освоїти керування «залізним птахом».

Читайте також: Львів отримав 20 автобусів із польщі. Де їх використовуватимуть

Львівське підприємство отримало лист-запрошення від імені генерального директора Leipziger Verkehrsbetriebe (LVB) Пітера Мюллер-Маршхаузена та президента TRAM-EM Віланда Штумпфа. У ньому йшлось, що запрошення для міст Росії скасували.

«Наша подія буде присвячена війні у Вашій країні з повною підтримкою України і буде заявою за мир і демократію», – йдеться у запрошенні.

Читайте також: Львів отримав перший новий п'ятисекційний трамвай. Чим він особливий

Для довідки

Із 2012 року Європейський чемпіонат водіїв трамваю зарекомендував себе як щорічна подія в Європі. Раз на рік найкращі водії зустрічаються, аби випробувати себе в різних дисциплінах та визначити переможця. Вперше такі змагання відбулися в Дрездені, також цей захід проходив у Відні, Брюсселі, Берліні, Санта-Крузі-де-Тенеріфе.

У 2022 році відзначатимуть 150-ту річниці запуску трамваю в Лейпцигу. Із цієї нагоди комунальне транспортне підприємство LVB (Лейпцизьке транспортне управління) буде приймати Міжнародний трамвайний чемпіонат «TRAM-EM – 2022». Уперше він пройде як світовий чемпіонат. Захід буде транслюватися у всьому світі за допомогою лайв-відеостріму.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!