Дворічна львів’янка отруїлася таблетками від тиску

2044 0
Дитину з підозрою на отруєння гіпотензивними засобами ушпиталили у реанімаційне відділення.
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Дворічна львів’янка опинилися у лікарні після вживання пігулок від підвищеного тиску. Там вона пробула два дні, медики кажуть, що родина вчасно звернулась за допомогою, тож вдалося запобігти розвитку токсичності медикаменту і клінічним симптомам отруєння.

Джерело: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

«Напередодні Різдва в #особливадитячалікарня звернулись батьки дворічної Юліани. Батьки забили на сполох, коли побачили, що дитина тримає у руках блістер з таблетками «Каптопрес», який батько випадково залишив на дивані. Кілька пігулок були подрібнені, а у ротику малечі виднілись сліди від ліків», – пишуть в лікарні.

Як зазначила мама дівчинки, Юліана з народження гіперактивна, усім цікавиться і усе куштує на смак. Тож батьки намагаються не залишати на видноті ліки чи побутову хімію.

«Але у той день у мого чоловіка піднявся тиск, він прийняв ліки і вийшов з кімнати, забувши покласти їх в аптечку. Коли я побачила подрібнені ліки у руках Юліанки, то одразу викликала швидку»– пригадує мама дівчинки.

Читайте також: Жительку Львівщини госпіталізували до реанімації через ботулізм. Як вберегтися

Стан Юліани стабілізували, провели комплекс дезінтоксикаційних заходів, зокрема промили шлунок до чистих промивних вод і розпочали інфузійну терапію. Маля почувалось добре, проявів гіпотензії не було, тож дитину у задовільному стані перевели у педіатричне відділення.

Які головні ознаки при отруєнні гіпотензивними засобами?

Головною небезпекою при отруєнні гіпотензивними засобами є різке падіння артеріального тиску та порушення гемодинаміки. Тому батькам слід бути дуже уважними і не залишати ці та інші медикаменти у доступних для дітей місцях.

Наслідки від отруєння ліками можуть бути різними – від легких і до летальних. Залежить, який препарат спожила дитина і в якій кількості. Це також стосується і мийних засобів (прального порошку, рідкого мила, відбілювача, ацетону), засобів гігієни і антисептиків, таблеток від шкідників (тарганів, молі і комарів) тощо.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!