Директор Київського театру юного глядача на Липках В'ячеслав Жила пішов з посади

1691 0
Суд визнав незаконним наказ Департаменту культури КМДА щодо призначення Жили на посаду
В

В'ячеслав Жила. Фото: Facebook

Набуло чинності рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, згідно з яким В`ячеслав Жила більше не має права обіймати посаду керівника театру. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні мій останній день на посаді директора-художнього керівника Театру юного глядача. Хочу подякувати всьому колективу! З вами було водночас і класно, і складно, але точно кайфово», – написав Жила.

Як повідомила громадська діячка Аннабела Моріна, сьогодні набуло чинності рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, згідно з яким В`ячеслав Жила більше не має права займати посаду керівника театру.

Зокрема, суд визнав протиправним та скасував рішення конкурсної комісії від 30 серпня 2021 року щодо визначення Жили переможцем конкурсу.

Також визнаний протиправним та скасований наказ Департаменту культури КМДА щодо призначення Жили на посаду директора – художнього керівника театрально-видавничого закладу культури «Київський академічний театр юного глядача на Липках».

Жила був на посаді 1,5 року. За цей час у театрі відбулось 10 прем'єр, зокрема, «Легенди Бахчисарая» у постановці режисера Ахтема Сеітаблаєва.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!