На будівництві моста у Східниці привласнили майже 9 млн грн

1682 0
Судитимуть директора будівельної компанії, наразі він перебуває під вартою.
Східниця / Фото: з відкритих джерел

Східниця / Фото: з відкритих джерел

На Львівщині судитимуть директора будівельної фірми, який привласнив майже 9 мільйонів гривень на будівництві моста у Східниці.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

За даними слідства, у 2020 році між Східницькою селищною радою та обвинуваченим очільником підприємства уклали договір на будівництво моста, який повинен був об’єднувати смт. Східницю із сусіднім селом.

В подальшому, з метою заволодіння бюджетними коштами, обвинувачений вніс в офіційну документацію недостовірні дані про обсяги виконаних робіт та вартість використаних матеріалів. Так, директор товариства привласнив 8,7 млн грн. Після цього, для легалізаціїї цих коштів, він уклав договір фінансової позики із очолюваним підприємством і перераховав незаконно одержані гроші на свій приватний рахунок.

Читайте також: У Львові викрили російську фірму, що володіла нерухомістю у центрі міста

Зазначимо, що за процесуального керівництва Дрогобицької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора будівельного підприємства за фактами заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. За клопотанням прокурора, з метою забезпечення відшкодування збитків, на його майно наклали арешт (на загальну суму близько 7,5 млн грн) та заявили цивільний позов.

Нагадаємо, що на Львівщині керівникам однієї з вугільних шахт в Червоноградському районі повідомили про підозру у службовій недбалості, підробці документів та розтраті коштів. Списання коштів завдало збитків близько на 3 млн гривень.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!