Директора підприємства судитимуть за розтрату грошей на ремонті школи на Львівщині

1331 0
Він не провів, відповідно до документації, належний нагляд капітального ремонту школи-ліцею на Стрийщині, який виконав підрядник.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

На Львівщині прокурори завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно 45-річного мешканця Стрийського району за фактом вчинення службової недбалості  (ч. 2 ст. 367 КК України). Це спричило збитків державі на понад пів мільйона гривень.

За даними слідства, директор підприємства не провів, відповідно до документації, належний технічний нагляд капітального ремонту школи-ліцею на Стрийщині, який виконав підрядник. Унаслідок цього обвинувачений не виявив невідповідність та неповноту робіт, що призвело до завищення вартості та спричинило збитки місцевому бюджету на загальну суму понад 500 тисяч гривень. 

Читайте також: Через незакріплений люк у Львові загинув 11-річний хлопчик

Нагадаємо, що до суду направили обвинувальний акт стосовно директора одного з лісогосподарських підприємств Львівської області. Досудове розслідування встановило, що посадовець підписав акт прийому-передачі межових знаків, не провівши перевірки дійсних меж лісового господарства. На відчуженій землі проводили незаконний видобуток піску, що завдало державі збитків на понад 24 млн грн. 
Ольга Коваль
_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!