Дискусія навколо новорічної ялинки та розширення графіків відключення світла. Головні події дня у Києві

702 0
Дайджест новин за 9 листопада.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Стабілізаційні відключення світла

З 6 ранку за розпорядженням НЕК Укренерго в Києві тривають стабілізаційні відключення. Екстрених відключень не передбачається.

Крім того, у ДТЕК Київські електромережі додали до графіка стабілізаційних відключень адреси юридичних клієнтів. Тепер власники бізнесу можуть також дізнатись про ймовірні відключення, зазначивши у вікні пошуку на сайті адресу свого підприємства. 

Ремонт постраждалих від обстрілів росії будинків 

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як відремонтували перші кілька пошкоджених у результаті російських обстрілів будинків. Зокрема, в Подільському та Святошинському районах столиці. У будівлях практично завершили відновлювальні роботи, і люди вже повертаються у свої помешкання.

Затирмання диверсантів, які за кураторства фсб готували замахи на військове керівництво України 

Контррозвідка Служби безпеки України знешкодила ворожу ДРГ, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій ЗСУ, в результаті спецоперації у Києві та Сумській області. 

Петиція із закликом не встановлювати новорічну ялинку 

У Києві петиція із закликом не встановлювати святкову новорічну ялинку набрала голоси для розгляду. Тепер її має розглянути міська влада. Вона набрала 6187 голосів з 6000 необхідних для розгляду.  Авторка петиції зауважує, що недоречно встановлювати ялинку, тобто витрачати кошти на її придбання, монтаж, обслуговування та демонтаж в умовах воєнного стану. 

Дерусифікація 

У рамках дерусифікації в Дарницькому районі вулицю Славгородську перейменували на вулицю Дениса Антіпова. Назва вулиці Славгородська походить від назви білоруського міста Славгород. Нова назва запропонована на честь українського перекладача, педагога, громадського активіста, військовослужбовця, учасника російсько-української війни, який загинув у травні 2022 року на Харківщині.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!