Дитячі хірурги лікарні у Львові вперше видалили частину легень без відкриття грудної клітки

1839 0
Резекція легень торакоскопічним способом тривала понад 4 години.
Фото: ЗСДМЦ

Фото: ЗСДМЦ

Хірурги Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру вперше провели резекцію легень торакоскопічним способом. Пухлину у 17-річного пацієнта видалили без відкриття грудної клітки. Про це йдеться на Facebook-сторінці лікарні.

Читайте також: 7-місячній дитині у Львові вперше забрали пухлину унікальним способом

У лікарню юнак потрапив з діагнозом «пухлина середостіння», тож потрібно було зробити біопсію. Медики вирішили провести операцію торакоскопічним методом, тобто лише з невеличкими надрізами на грудній клітці. У ході операції хірурги виявили, що пухлина уражає також ліву легеню. Відтак, прийняли рішення проводити атипову резекцію верхівки лівої легені із пухлиною.

Читайте також: Львівські медики врятували життя онкохворій дівчинці, ввівши їй препарат за 3 млн грн

Оперативне втручання тривало понад 4 години. Як додають у лікарні, виконали його за допомогою надсучасного ультразвукового скальпеля. Наразі юний пацієнт почувається добре та все ще перебуває у медзакладі, поки лікарі очікують результати патогістології, щоби визначитись із подальшим лікуванням.

Нагадаємо, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, відомий як Чорнобильська лікарня, що на вул. Дністерській у Львові, за підсумками роботи цього року визнали найкращою дитячою лікарнею України. Міністерство охорони здоров’я України відзначило Західноукраїнський дитячий медцентр за лідерство в трансформації системи охорони здоров’я.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!