Дитячі кінострічки. «Чілдрен Кінофест 2021» оголосив переможців фестивалю

1277 0
Цього року конкурс вперше відбувся у гібридному форматі, а заявки на участь подали понад 180 дітей з усієї країни.

Компанія «Артхаус Трафік» провела восьмий кінофестиваль мистецтва для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» і визначила переможців учора. Фестиваль тривав з 27 травня до 2 червня у 23 містах України, а також онлайн. Кінотеатральні покази цьогоріч відвідали майже 17 тисяч глядачів.

Організатори фестивалю «Чілдрен Кінофест» мають на меті розвивати традицію спільних сімейних переглядів кіно і залучати таким способом дітей до створення власних стрічок в Україні.

Амбасадоркою фестивалю цьогоріч стала українська співачка й авторка пісень Христина Соловій.

Пригодницька стрічка «Полі» виробництва Бельгії й Франції отримала цього року Гран-прі. Це фільм про пригоди дівчинки й поні, якого вона звільнила з неволі. Шляхом глядацького голосування вона отримала 4,68 балів. Стрічка вийде в український прокат 15 липня.

Крім того, у межах фестивалю відбувся Конкурс короткометражних фільмів, які знімали діти від 7 до 14 років. Звання Найкращого українського дитячого фільму отримала робота «Мелісса» 14-річного Матвія Глазунова з міста Ізюм, який отримав нагороду у розмірі 15 тисяч грн. Анімція «БУЖОК і червона помада» 8-річної Єви Лесюк з Києва стала найкращою у категорії від 7 до 10 років.

Також у категорії від 11 до 14 років найкращим анімаційним фільмом визнали стрічку «У пошуках друга» 13-річної Ірини Вертюк з Києва. Усі переможці отримали  нагороду у розмірі 4 тис. грн.Найкращим ігровим фільмом обрали стрічку «ЗУПИНИ ЦЕ!» 14-річної Аріни Горієвої з Дніпра. Ця стрічка отримала також приз глядацьких симпатій, за що дівчину нагородили у розмірі 8 тис. грн.

Переможців конкурсу визначало професійне журі українських кінематографістів, серед яких режисер-постановник анімаційного фільму «Віктор_Робот» Анатолій Лавренішин, режисер драми «Додому» Наріман Алієв та письменниця, режисерка документального фільму «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірина Цілик.

Фільми,які ввійшли у фінал можна буде переглянути за посиланням на каналі «Чілдрен Кінофесту». Дев’ятий кінофестиваль відбудеться з 27 травня до 5 червня 2022 року.

Партнерська публікація

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!