«Дзеркальні дати» лютого. У Львові зареєструвати шлюб сьогодні планують 24 пари

3246 0
На день закоханих – 14 лютого – наразі взяти шлюб не захотів ніхто.
Фото: credo.pro

Фото: credo.pro

У лютому цього року є кілька «дзеркальних дат», коли деякі львів’яни прагнуть зареєструвати шлюб. Перша дзеркальна дата припадає саме на сьогодні – 02.02.2022. Як повідомили у коментарі Тvoemisto.tv у Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції у Львові, сьогодні на рушник щастя у місті стануть 24 пари, загалом у Львівській області шлюб планують зареєструвати 35 пар.

За словами начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану Зіновія Старосцінського, у центральному ДРАЦСі Львова, що на вул. Івана Франка, 157, сьогодні зареєструють 14 шлюбів, з них два – це «шлюб за добу» або так звані «пілоти». Решта 10 пар візьмуть шлюб у районних відділах ДРАЦСу.

Читайте також: Львівщина – у п’ятірці лідерів за народжуваністю та одруженням в Україні

«14 пар, як на будній день, та ще й лютий, це нормально, хоча буває й менше. Популярною така послуга є в літній період. Дата 02.02 для львів’ян все ж не є якоюсь магічною, більшість не вірить ані в нумерологію, ані в магію дат. Здебільшого, керуються тим, що закінчився різдвяний піст, а попереду ще великодній. То коли ще реєструвати шлюб, як не зараз?», – каже Зіновій Старосцінський.

За словами співрозмовника, виїзних шлюбів у зимовий період вони практично не проводять. Набагато популярнішими вони є у більш теплу пору року – навесні, влітку та восени.

Пожвавлення спостерігається на ще одну так звану «дзеркальну дату» – 22.02.2022 – взяти шлюб уже спланували 36 пар. Ще кілька, як каже Зіновій Старосцінський, додасться «шлюбів за добу». А ось щодо 14 лютого, Дня закоханих, то станом на сьогодні жодного шлюбу на цю дату ще не запланували. Минулого року їх було понад 30.

Читайте також: Львівщина – у топ-5 областей, де торік найбільше пар одружилися за добу

«Ще не маємо жодної поданої заяви у наш Центральний ДРАЦС на 14 лютого. Можливо, через те, що цей день припадає на понеділок і ніхто не хоче з цього дня починати шлюбний союз. Але ближче будемо знати точніше», – додав начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Львові.

Що стосується «шлюбу за добу», то за січень цього року провели 34 реєстрації. Знову ж таки влітку ажіаотаж більший – близько 100 на місяць.

Щоб відбувся шлюб за добу, парі потрібно звернутися до організаторів (Шевченківський гай, Арена Львів, Палац Потоцьких, Подія 24/7, Львівський аеропорт) з паспортами, а за потреби – документами, які підтверджують припинення попереднього шлюбу, іноземцям – документи, які доводять законність перебування на території України. Наступного дня їхній шлюб можуть реєструвати.

Подати заяву на одруження без дотримання місячного терміну можна, скориставшись проєктом «Шлюб за добу». Для цього необхідно звернутися з відповідною заявою до організаторів церемонії.

Нагадаємо, що за минулий 2021 рік українські РАЦСи зареєстрували 273 772 народження дітей та 214 012 одружень.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!