Джонсон у Києві оголосив про виділення 54 млн фунтів стерлінгів військової допомоги Україні

925 0
До допомоги входять безпілотні системи спостереження та протитанкові боєприпаси.
Борис Джонсон та Володимир Зеленський у Києві 9 квітня

Борис Джонсон та Володимир Зеленський у Києві 9 квітня

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час неоголошеного візиту до Києва у середу оголосив про виділення Україні нового пакету військової допомоги в розмірі 54 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення британського уряду.

Новий пакет військової допомоги доповнює підготовку Великою Британією транспортних засобів для пошуку мін у водах біля свого узбережжя. Найближчими тижнями український персонал навчать їх використовувати у водах Великої Британії.

Читайте також: На День Незалежності Борис Джонсон прибув до України. Фото, відео

Крім того, до військової допомоги входять безпілотні системи спостереження та протитанкові боєприпаси. Це, зокрема, 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах і селах і призначені для виявлення сил противника, що наближаються.

Нагадаємо, що сьогодні, у День Незалежності, Борис Джонсон раптово приїхав до Києва. Це вже третій його візит з початку повномасштабного вторгнення росії.  Президент України Володимир Зеленський повідомив, що радий вітати в День Незалежності великого друга України.

Також додамо, що Україна у День Незалежності отримає від США 3 млрд доларів США до державного бюджету у формі безповоротного гранту. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!