Еколог радить приєднати до Держлісфонду ліс, де виділяють землю АТОвцям

2499 0
Представник «Бюро екологічних розслідувань» наголошує, що йдеться про лісовий фонд підвищеної цінності, який належить громаді.

За словами Анатолія Павелка, на території, де планують виділяти землю ветеранам АТО, є як старий ліс, котрий ріс в часи існування військової частини, і молодий ліс, який виріс на території, що була зайнята різними господарськими спорудами.

Еколог наголошує, що ці лісові масиви слід переводити до земель Державного лісового фонду.

«Брати його на облік і використовувати їх та охороняти їх як ліс.Тому що брюховицькі ліси, як і винниківські, є лісами підвищеної природоохоронної і рекреаційної цінності. Згідно з документацією – це є рекреаційні ліси. Вони не належать ні панові Синютці, ні пані Гримак, ні будь-яким кооперативам. Це – ліси, які належать громаді Львова. Вони слугують для того, щоби люди могли там відпочити, дихати. І тому їх потрібно законодавчо оформити і охороняти» -- наголосив Анатолій Павелко.

Читайте також: Будівництво дачного кварталу для учасників АТО викликало конфлікт

Якщо цей лісовий масив належить до міста, то відповідати за ці зелені насадження мала би міська рада. А якщо вони уже за межами населеного пункту – то Львівська ОДА, Львівська обласна рада та управління лісового та мисливського господарства, розповідає еколог.

Саме остання структура, каже він, разом з управлінням екології і природних ресурсів мало би вжити заходи, щоби взяти цей ліс на облік, оформити його як лісову ділянку і приєднати до Держлісфонду.

Нагадаємо, кілька днів тому з’явилася інформація про те, що голова Львівської ОДА підписав розпорядження, згідно з яким 143 учасники АТО мали б отримати ділянки загальною площею 20 га. Ця земля насправді виявилася брюховицьким лісом і для того, щоби звести житло, треба вирубати ще 15 га землі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!