Ексглава ЦРУ сказав, якою може бути відповідь США та НАТО на ядерний удар рф

1972 0
США та союзники НАТО повинні вивести з ладу всі конвенційні сили рф на полі бою в Україні та в Криму.
Фото: abcnews.com

Фото: abcnews.com

Американський генерал у відставці та колишній глава ЦРУ Девід Петреус вважає, що якщо росія застосує ядерну зброю, США та союзники НАТО повинні вивести з ладу всі конвенційні сили рф на полі бою в Україні та в Криму. Про це пише «Європейська правда» з посиланням на «ABC News».

З його слів, путін програє попри «значні», але «відчайдушні» кроки у війні.

«Президент Володимир Зеленський і Україна мобілізувалися набагато краще, ніж росія. Україна набрала, навчила, оснастила, організувала і застосувала сили незрівнянно краще, ніж росія», - зазначив та додав, що «жодна анексія, жодна кількість навіть завуальованих ядерних погроз не може вивести його з цієї ситуації».

Читайте також: Портников про загрозу ядерного удару: «Кожна країна захоче свою бомбу»

Відповідаючи на запитання про те, чи може росія перемогти у війні, ексглава ЦРУ зауважив, що путін не може нічого зробити на даному етапі, відтак, «він продовжуватиме програвати на полі бою».

Петреус вважає, що промова путіна 30 вересня, у якій він оголосив про анексію частин України, була покликана підірвати рішучість Європи кинути виклик Росії, яка є основним постачальником енергоносіїв на континенті.

«На Європу чекає важка зима. Потік природного газу буде дуже скорочений, але вони пройдуть через це, і я не думаю, що вони зламаються в питанні підтримки України… Все може стати гірше для Путіна і для Росії. І навіть застосування тактичної ядерної зброї на полі бою цього зовсім не змінить», – вважає генерал.

За його словами, у відповідь США та їхні союзники по НАТО можуть «вивести з ладу всі російські звичайні збройні сили, які ми можемо побачити і ідентифікувати на полі бою» в Україні, в Криму, який росія анексувала в 2014 році, і на кораблях у Чорному морі.

«Це не може залишитися без відповіді. Але це не буде розгортанням війни – не буде ядерної зброї за ядерну зброю. Ніхто не хоче потрапити в ядерну ескалацію. Але треба показати, що це не може бути прийнято жодним чином», – сказав Петреус.

Читайте також: «Ядерний удар, обмін полоненими та мобілізація – це політична гра путіна», – експерт

Нагадаємо, що американський сенатор-республіканець Марко Рубіо, який працює у комітеті з розвідки Сенату США, вважає, що його через відсутність спроможності армії рф наступати путін може наказати атакувати місця, де розподіляється військова допомога Україні від Заходу. Йдеться про територію країн НАТО, зокрема аеропорти Польщі.

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!